Αυτό είναι ένα καλό θέμα για να συζητήσουμε ειδικά τώρα από τη δημοτικότητα όλων των show-over. Ήμουν πάντα περίεργος γιατί οι άνθρωποι, ως επί το πλείστον γυναίκες, έχουν αυτή την ιδέα ότι αναμένεται να φαίνονται με κάποιο τρόπο για να “ταιριάζουν” με την κοινωνία.

Ομορφιά Φυλές Επεμβάσεις

Όλοι θέλουμε να πιστέψουμε ότι το γραφικό λέγοντας «η ομορφιά είναι στο μάτι του θεατή», αλλά πόσο αληθινή και ουσιαστική είναι αυτή η φράση όταν ο θεατής έχει υποστεί εγκεφαλικά επεισόδια, για να μιλήσει, να συνειδητοποιήσει την πεποίθηση ότι η ομορφιά είναι η τεχνητή βλέπουμε να βλέπουμε τους μαγευτικούς μαγνήτες, στις τηλεοπτικές διαφημίσεις και ακόμη και σε μερικά παιδικά βιβλία; Για αρκετό καιρό τώρα, η εικόνα αυτή αποτελείται κυρίως από λευκές γυναίκες και το “λευκό πρότυπο ομορφιάς”.

Πριν συνεχίσουμε, θα ήθελα να προτείνω μια απόλυτα σχετική ιστοσελίδα που σίγουρα θα σας ενδιαφέρει: https://www.ygeiakaiomorfia.gr/

Αποφάσισα να πάρω αυτό το ζήτημα της πλαστικής χειρουργικής και της αναζήτησης της ομορφιάς και να δω πώς μπορεί να επηρεάσει μερικές γυναίκες στην αφρικανική-αμερικανική κοινότητα. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών, οι Αφρο-Αμερικανοί αποτελούν μόνο το 6% των ασθενών με πλαστική χειρουργική. Γιατί είναι αυτό? Οι Αφρο-Αμερικανικές γυναίκες έχουν μια πιο θετική εικόνα του ίδιου / του σώματος ή είναι ότι πολλοί δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά; Και για το 6% που έχουν χειρουργική επέμβαση, σε ποιο πρότυπο ομορφιάς προσπαθούν να φιλοδοξούν;

Επέλεξα να ξεκινήσω την αναζήτησή μου για το λευκό πρότυπο ομορφιάς το 1960. Επέλεξα εκείνο το έτος, επειδή εκείνη την εποχή, μια τηλεοπτική εκπομπή αερούσε, που επιδιώκει να διδάσκει ηθικά και κοινωνικά μαθήματα μέσω φανταστικών παραμυθιών.

Δύο επεισόδια αυτής της παράστασης ήταν πολύ φανερά και προφητικά και αμφότεροι ασχολήθηκαν με το πώς η κοινωνία θεώρησε την ομορφιά και τις προσδοκίες που είχαν για τις γυναίκες να είναι «όμορφοι».

Η επίδειξη αυτή ήταν η ζώνη λυκόφωτος.

Ομορφιά το 1960

Η Rod Serling μας πρόσφερε μια ιστορία για τις ομορφιές και τα θηρία στο επεισόδιο # 42 με τίτλο: Eye of the Beholder.

Ακολουθεί μια σύντομη σύνοψη της εκπομπής που βρήκα στο The Twilight Zone Guide:

Η Janet Tyler περιμένει με ανυπομονησία την έκβαση της τελευταίας της χειρουργικής επέμβασης. Η Janet, η οποία είναι ανώμαλο πρόσωπο, την έχει καταστήσει ξεχασμένη, είχε την ενδέκατη επίσκεψη στο νοσοκομείο – το μέγιστο επιτρεπόμενο από το κράτος. Αν δεν πετύχει, θα αποσταλεί για να ζήσει σε ένα χωριό όπου άλλοι του είδους της είναι διαχωρισμένοι. Καθώς οι επίδεσμοι αφαιρούνται, αποκαλύπτεται ότι είναι πολύ όμορφος.

Ο γιατρός επιστρέφει στη φρίκη. Καθώς τα φώτα έρχονται, βλέπουμε τους άλλους, τα πρόσωπά τους παραμορφώνονται και παραμορφώνονται. Καθώς η Janet τρέχει από το δωμάτιο της κλαίει, τρέχει σε ένα άλλο είδος της, ένας όμορφος άνθρωπος που ονομάζεται Walter Smith. Είναι υπεύθυνος για ένα ξεχασμένο χωριό, και τη διαβεβαιώνει ότι τελικά θα αισθανθεί ότι ανήκει. Της λέει να θυμάται το παλιό ρητό: “Η ομορφιά είναι στο μάτι του θεατή”.

Αν και η εκπομπή γυρίστηκε σε μαύρο και άσπρο, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι η κυρία Tyler είναι καυκάσιος. Οι γιατροί φαίνεται να έχουν πιο σκούρο δέρμα, ωστόσο, η ιδέα εδώ ήταν ότι οι θεατές συναισθηματίστηκαν με την κυρία Tyler επειδή ήταν η κλασική ξανθιά, λεπτή ομορφιά που συνήθως εμφανίζεται στα περιοδικά μόδας της δεκαετίας του 1960.

Καθώς η εκπομπή κλείνει, ο αφηγητής μιλάει:

“Τώρα οι ερωτήσεις που έρχονται στο μυαλό μου, πού είναι αυτός ο τόπος και πότε είναι, σε τι κόσμο όπου η ασχήμια είναι ο κανόνας και η ομορφιά η απόκλιση από αυτόν τον κανόνα;” Η απάντηση είναι ότι δεν έχει σημασία. λέει ότι συμβαίνει να είναι αλήθεια Η ομορφιά είναι στο μάτι του θεατή, αυτό το έτος ή εκατό χρόνια μετά, σε αυτόν τον πλανήτη ή όπου υπάρχει ανθρώπινη ζωή, ίσως έξω από τα αστέρια.Η ομορφιά είναι στο μάτι του θεατή. να μάθουν… στη Ζώνη του Λυκόφωτος. “

1964: Το Πρότυπο Συνεχίζεται

Το επεισόδιο # 137, στην εποχή πέντε, ονομάζεται “Αριθμός δώδεκα φαίνεται ακριβώς όπως εσείς”, και προσαρμόστηκε από μια σύντομη ιστορία που ονομάζεται “Όμορφους ανθρώπους”. Σε αυτό το επεισόδιο, συναντάμε την Marilyn, μια νεαρή γυναίκα που πρόκειται να περάσει από ένα ταξίδι στην κοινότητα της. Αυτή η τελετή ονομάζεται “Η Μεταμόρφωση” και απαιτεί από τους πολίτες να επιλέξουν μεταξύ διαφόρων μοντέλων οργάνων στα οποία θα μετατραπούν.

Το μήνυμα εδώ είναι ότι αυτή η κοινωνία βλέπει μόνο ένα πρότυπο ομορφιάς και ότι κάποιος δεν θα είναι ευτυχισμένος αν δεν κοιτάξει και ενεργήσει όπως όλοι οι άλλοι. Άνοιγμα της αφήγησης: «Με δεδομένη την ευκαιρία, ποια νεαρή κοπέλα δεν θα ανταλλάξει ευτυχώς ένα απλό πρόσωπο για ένα όμορφο πρόσωπο; Ποιο κορίτσι θα μπορούσε να αρνηθεί την ευκαιρία να είναι όμορφη; φανταστείτε μια στιγμή στο μέλλον, όταν η επιστήμη έχει αναπτύξει ένα μέσο να δώσει σε όλους το πρόσωπο και το σώμα που ονειρεύεται. Δεν μπορεί να συμβεί αύριο – αλλά συμβαίνει τώρα, στη Ζώνη Λυκόφως ».

Για άλλη μια φορά, οι όμορφοι άνθρωποι είναι όλοι λευκοί και δεν βλέπουμε γυναίκες ή άνδρες χρώματος. Τι ήταν αυτό το επεισόδιο προσπαθώντας να πει τις μαύρες γυναίκες για την ομορφιά;

Η τελική αφήγηση:

Πορτρέτο μιας νεαρής ερωτευμένης κυρίας – με τον εαυτό της. Απίθανος? Ισως. Αλλά σε μια εποχή πλαστικής χειρουργικής, κορμού σώματος και ενός ατέλειωτου καλλυντικού, ας διστάσουμε να πούμε αδύνατο. Αυτές και άλλες παράξενες ευλογίες μπορεί να περιμένουν στο μέλλον – το οποίο τελικά είναι η ζώνη λυκόφωτος. “

Ομορφιά 40 Χρόνια Αργότερα

Ορισμένες πτυχές των προτύπων ομορφιάς έχουν αλλάξει, αλλά όχι πολύ. Βλέπουμε περισσότερα μαύρα μοντέλα και όμορφες μαύρες γυναίκες, αλλά όταν κοιτάς την πλειοψηφία των πιο διάσημων (Tyra, Halle, Janet, Vanessa Williams, Beyonce, μερικές από τις οποίες είχαν πλαστική χειρουργική, στις μύτες τους και σε άλλες μέρη του σώματος), μπορείτε να δείτε αμέσως ότι έχουν πολλές καυκάσιες ιδιότητες: μικρές, τσιμπημένες μύτες, ελαφρύτερη επιδερμίδα, ελαφρύτερα μάτια, ίσια, ελαφρά χρωματιστά μαλλιά.

Είναι σπάνιο ότι θα δείτε ένα μοντέλο με πολύ σκοτεινό δέρμα, σφιχτό αφρό, φαρδιά, στρογγυλή, μεγαλύτερη μύτη και πλήρη, μεγάλα χείλη. Ανατρέξτε σε οποιοδήποτε ζήτημα της Vogue ή Glamour και αναζητήστε την εικόνα που μόλις περιγράψαμε. Στη συνέχεια, αναζητήστε την πρώτη εικόνα που περιέγραψα.

Έτσι, μαύρες γυναίκες προσπαθούν να επιδιώξουν το λευκό πρότυπο ομορφιάς όταν επιδιώκουν πλαστική χειρουργική επέμβαση;

Σύμφωνα με τη Cynthia Winston, επίκουρη καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Howard στην Ουάσιγκτον, D.C., πραγματικά δεν γνωρίζουμε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζονται οι μαύροι. Το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας επικεντρώνεται στις αντιλήψεις που σχετίζονται με το χρώμα του δέρματος. Οι πολλοί Αφροαμερικανοί, οι αντιλήψεις μπορούν να διαμορφωθούν από το περιβάλλον τους. Για παράδειγμα, μια αφρικανική-αμερικανική γυναίκα που μεγαλώνει σε μια άσπρη γειτονιά στη Νεμπράσκα μπορεί να είναι πιο πιθανό από μια Αφρο-Αμερικανίδα που έχει μεγαλώσει στο κέντρο της πόλης Ντιτρόιτ για να συγκριθεί με τις λευκές εικόνες της ομορφιάς.

Και Τώρα Τι;

Υποθέτω, όλα καταλήγουν στο πώς αισθάνεται κάποιος μέσα από τον εαυτό του. Αλλά υπάρχει αυτός ο παχύρρεστος κύκλος αμφιβολιών που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες συνεχώς, γι αυτό είναι συχνά δύσκολο να συμβιβάσετε τις εσωτερικές φωνές σας με τις εξωτερικές εικόνες που ρίχνονται σε σας καθημερινά. Πολλές γυναίκες αγοράζουν τις τάσεις και τις μόδες που υπαγορεύουν την ομορφιά.

Οι τηλεοπτικές εκπομπές και οι διαφημίσεις εκτύπωσης αφθονούν με εικόνες σέξι γυναικών. Οι γυμναστικοί σύλλογοι πείθουν τις γυναίκες να μην ενταχθούν έτσι ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, αλλά έτσι θα φιλοδοξούν να είναι όμορφοι στο εξωτερικό. Κανείς δεν προσπαθεί να πουλήσει πράγματα που θα τα βοηθήσουν στο εσωτερικό.

Στο τέλος, μπορείτε να εξετάσετε όλα αυτά και να πείτε ότι πάντα θα υπάρχουν πρότυπα ομορφιάς και όσοι επιθυμούν να ανταποκριθούν σε αυτά τα πρότυπα και όσοι επιθυμούν να αποκομίσουν κέρδος από αυτά τα πρότυπα (καλλυντικές εταιρείες, διαφημιστικές εταιρείες, πρακτορεία μοντελοποίησης , σχεδιαστές μόδας, πλαστικοί χειρουργοί, ψυχοθεραπευτές). Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης απεικονίζουν αυτό που οι άνθρωποι θέλουν να δουν και προφανώς είναι “ομορφιά”.

Πριν φύγετε, παρακαλώ ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μου σχετικά με τους μύκητες νυχιών. Όπως γνωρίζουμε οι περισσότεροι από εμάς, ο μύκητας των νυχιών είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν ότι αυτό είναι ένα ζήτημα, αλλά μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στο σώμα και τη γενική υγεία μας.

Είναι μια κατάσταση που προκαλείται από έναν τύπο μύκητα που μπορεί να πολλαπλασιαστεί υπό ορισμένες συνθήκες. Συνήθως αναπτύσσεται στα νύχια των ποδιών ή των χεριών σας και μεγαλώνει αργά με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί να είναι σημάδι ότι υποφέρετε από κακή υγιεινή ή ζείτε σε ακάθαρτο περιβάλλον στο σπίτι ή στην εργασία σας.

Κατηγορίες: Ομορφιά

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar