Χρησιμοποιείτε το στόμα σας για πολλά διαφορετικά πράγματα. Τρώτε μαζί τους, δείχνετε συναίσθημα μαζί τους και κάνετε και κάποια κακά πράγματα μαζί τους. Ο Δρ Howard Glazer, πρόεδρος της Ακαδημίας Γενικής Οδοντιατρικής, εξηγεί ότι οι κακές συνήθειες όπως το δάγκωμα μη φαγητών μπορεί να προκαλέσουν θραύση και σπάσιμο των δοντιών.

Με την πάροδο του χρόνου αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια δοντιών ή ακριβή επισκευή και λεύκανση δοντιών. Άλλες συνήθειες που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα περιλαμβάνουν υπερβολική πέψη χυμών και φρούτων που περιέχουν κιτρικό οξύ. Η ιστορία μιας παλιάς γυναίκας υποδηλώνει ότι πιπιλίζουν τα λεμόνια για να αποτρέψουν τα κρυολογήματα ή να πίνουν πολύ χυμό για να παραμείνουν υγιείς κατά τη διάρκεια της εποχής της γρίπης.

Κακές Συνήθειες Καταστρέφουν Τα Δόντια

Αν και τα οφέλη της βιταμίνης c δεν αμφισβητούνται στην ομορφιά γενικότερα, η επίδραση της μακροχρόνιας έκθεσης του οξέος στα δόντια προκαλεί βλάβη. Με την πάροδο του χρόνου, το εξωτερικό κάλυμμα των δοντιών, το σμάλτο, διαλύεται από το οξύ και εμφανίζεται μακρόστενο και μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε υπερβολικά φθαρμένα ή πελεκημένα δόντια, αλλά και σε ευαίσθητα δόντια. Είναι λογικό ότι χωρίς το εξωτερικό προστατευτικό στρώμα σμάλτου, τα δόντια είναι πιο ευαίσθητα στο ζεστό, το κρύο και τα γλυκά. Τα δόντια θα είναι επίσης πιο επιρρεπή σε κοιλότητες.

Η κατανάλωση περίσσειας σόδας μπορεί επίσης να το κάνει αυτό επειδή η σόδα περιέχει οξύ

Εάν πίνετε χυμούς ή σόδα, περιορίστε σε λίγα δευτερόλεπτα την ώρα που κρατάτε το ποτό στο στόμα σας και φροντίστε να ξεπλύνετε το στόμα σας στη συνέχεια. Μπορείτε επίσης να πιείτε μέσα από ένα άχυρο το οποίο θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπερβολική έκθεση των δοντιών στο οξύ στο ποτό.

Όταν ήμουν παιδί, η μητέρα μου μου έδωσε μια σκληρή βούρτσα δοντιών και μου είπε να βουρτσίζω καλά τα δόντια μου. Άρχισα να βουρτσίζω τα δόντια μου τόσο σκληρά όσο θα μπορούσα να σκεφτώ ότι κάνοντας αυτό θα έκανα τα δόντια μου καθαρά. Με τα χρόνια, άρχισα να βλέπω τα ούλα να υποχωρούν και τα δόντια να φορούν.

Όταν μπήκα στην οδοντιατρική σχολή, έμαθα ότι το σκληρό βούρτσισμα και η χρήση μιας σκληρής ή και μεσαίας οδοντόβουρτσας μπορεί να βλάψει τα δόντια και τα ούλα και τελικά να προκαλέσει φθορά των ούλων και των εκτεθειμένων νεύρων. Το σωστό βούρτσισμα είναι πιο ήπιο σχεδόν σαν μασάζ που περιλαμβάνει κυκλικά εγκεφαλικά επεισόδια με μαλακή οδοντόβουρτσα.

Ξεκινήστε κάτω από τη γραμμή τσίχλας κρατώντας τη βούρτσα υπό γωνία και μετακινήστε τη βούρτσα σε ένα κυκλικό μοτίβο ενώ στριφογυρίζετε τον καρπό σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι το βούρτσισμα με μια μαλακή οδοντόβουρτσα λειτουργεί και μια σκληρότερη οδοντόβουρτσα, αλλά με μικρότερη βλάβη στο δόντι. Η κάτω πλευρά είναι ότι πρέπει να αντικαταστήσετε μαλακές οδοντόβουρτσες πιο συχνά, συνήθως μία φορά το μήνα.

Έχετε πόνο στους μύες του προσώπου ή στις αρθρώσεις σας;

Αν ναι, μπορεί να σφίγγετε ή να τρίβετε τα δόντια σας ενώ κοιμάστε. Κολλώνοντας το σαγόνι σας ενώ παρακολουθείτε T.V., η υπερβολική μάσηση ούλων ή το άνοιγμα του στόματος σας πολύ φαρδιά όταν τρώτε μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ανατροπή του πόνου και του στελέχους.

Αυτές οι συνήθειες μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα με το TMJ (αρθρωτό σωληναριακό σύνδεσμο). Μπορεί να εκπλαγείτε να μάθετε ότι οι παρακάτω συνήθειες μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε προβλήματα άρθρωσης, ούλων ή ορθοδοντικής:

  1. Μαστίγια νυχιών – Μπορεί να εμφανιστούν μολύνσεις από τσίχλες, όταν τα τεμάχια του νυχιού κολλήσουν ανάμεσα στα δόντια σας ή παραμείνουν κάτω από τα ούλα σας.
  2. Χρήση των δοντιών – Να είστε προσεκτικοί με τις οδοντογλυφίδες. Μπορούν να βλάψουν τον ιστό των ούλων μεταξύ των δοντιών σας με θρυμματισμό ή να προκαλέσουν οδοντικά προβλήματα εάν τα μασάτε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
  3. Γλωσσική ώθηση – Πολλά παιδιά αναπτύσσουν τη συνήθεια να σπρώχνουν τα δόντια τους στα δόντια τους όταν καταπιούν ή πιπιλίζουν τον αντίχειρα ή το δάκτυλο. Όχι μόνο μπορεί τα δόντια να ωθηθούν εκτός ευθυγράμμισης, αλλά μπορεί να διαταραχθεί η φυσιολογική ανάπτυξη της γνάθου. Η δύναμη από την πλευρά σας και μερικές προτάσεις από εμάς μπορεί να σας βοηθήσει να ανταλλάξετε τις επιβλαβείς συνήθειες για τα καλά οδοντιακά εκθέματα.
Κατηγορίες: Ομορφιά

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar