Το μυαλό μας είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο. Οι περισσότεροι άνθρωποι συχνά επιλέγουν λιπαρά και ζαχαρούχα τρόφιμα, καθώς αυτά ενεργοποιούν αισθητήρες στον εγκέφαλο που απελευθερώνουν ευχαρίστηση (ντοπαμίνη και ενδορφίνες).

Το Μεγαλύτερο Εμπόδιο Στο Αδυνάτισμα

Για να χάσετε βάρος, η καλή διατροφή είναι βασική και πολύ πιο σημαντική από το να έχετε ένα καλό πρόγραμμα άσκησης. Πρέπει να ελέγξετε την διατροφή σας και πρέπει να μάθετε να αντιστέκεστε στον πειρασμό, διαφορετικά η επίτευξη του στόχου σας δεν θα συμβεί.

Όλοι γνωρίζετε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να τρώτε. Όμως πολλοί από εσάς υποκύπτετε στον πειρασμό αρκετά συχνά . Εκπαιδεύοντας τον εγκέφαλο να παραμείνει εστιασμένος στους στόχους σας και να αντισταθεί στον πειρασμό, μπορείτε να αποκτήσετε τον έλεγχο του μυαλού σας (και του σώματος) και να πετύχετε την απόλυτη επιτυχία στο αδυνάτισμα.

Εδώ είναι 5 συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε το μυαλό σας να παραμείνει επικεντρωμένο στην εκπλήρωση των στόχων σας. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και θα χάσετε τα επιπλέον κιλά πιο γρήγορα και για πάντα!

1. Σκεφτείτε Μακροπρόθεσμα

Ξεκινήστε στο μυαλό σας από το τέλος. Φανταστείτε το νέο σας σώμα, το νέο τρόπο ζωής σας και πόσο καλά θα αισθανθείτε όταν φτάσετε εκεί. Πρέπει να πιστέψετε στον εαυτό σας και να σκεφτείτε θετικά . Οι θετικές σκέψεις οδηγούν σε θετική ενέργεια, επομένως μείνετε εστιασμένοι και συνεχίζετε να επαναλαμβάνετε αυτές τις θετικές σκέψεις στο μυαλό σας κάθε μέρα μέχρι να γίνει συνήθεια και στη συνέχεια θα λειτουργείτε ενστικτωδώς.

Αποδείξτε στον εαυτό σας και στους γύρω σας ότι είστε νικητές και μπορείτε και θα το κάνετε! Και όταν το κάνετε, σκεφτείτε πόσο χαρούμενοι θα είστε.

Κάντε μια προσωπική δέσμευση στον εαυτό σας, γράψτε το σε ένα χαρτί και τοποθετήστε το σε ένα εμφανές σημείο στην κουζίνα σας, για να χρησιμεύσει ως καθημερινή υπενθύμιση.

2.Να Είστε Ειλικρινείς Με Τον Εαυτό Σας

Να είστε υπεύθυνοι για τις πράξεις σας. Να έχετε ακεραιότητα και να κάνετε το σωστό, ακόμα και όταν κανείς δεν σας παρακολουθεί. Αυτές οι δύο “αξίες”, όπως μου αρέσει να τις αναφέρω, είναι πολύ σημαντικές για να πετύχετε τον στόχο σας.

Κρατώντας τον εαυτό σας υπεύθυνο, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι δεν θα εγκαταλείψετε το στόχο σας. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να ανακοινώσετε τι πρόκειται να κάνετε (π.χ. πρόκειται να χάσω 10 κιλά σε 3 εβδομάδες) και πώς θα το πετύχετε (π.χ. δεν τρώω έτοιμα φαγητά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας).

Μπορείτε να ενημερώσετε την οικογένεια και τους φίλους σας, ώστε να δεσμευτείτε απέναντι τους για αυτούς τους στόχους. Ένας άλλος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να το ανακοινώσετε δημοσίως μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Να είστε σίγουροι πως θα σας βοηθήσει να παραμείνετε αφοσιωμένοι στη δέσμευση σας. Σε κανένα δεν αρέσει να χάσει την αξιοπιστία του και να θεωρηθεί πως δεν κρατά τον λόγο του. Θέλουμε να είμαστε με τους νικητές και όχι με τους χαμένους.

Πρέπει να είστε υπεύθυνοι και να κάνετε αυτό που λέτε, μόνο έτσι θα αρχίσετε να ελέγχετε το μυαλό σας (και το σώμα σας) και να αποκομίζετε τα οφέλη του νέου τρόπου ζωής σας. Θα πάρετε επίσης μια τεράστια ώθηση, μόλις το λίπος αρχίσει να λιώνει και αυτό θα ενισχυθεί περαιτέρω όταν η οικογένεια και οι φίλοι σας, αρχίσουν να παρατηρούν τα αποτελέσματα της δέσμευσης σας.

3. Αποσπάστε Τον Εαυτό Σας

Αν σας είναι δύσκολο να προσπεράσετε τους πειρασμούς ,προσπαθήστε να αποσπάσετε την προσοχή σας και να εστιάσετε σε κάτι άλλο. Πηγαίνετε μια βόλτα για να πάρετε λίγο φρέσκο αέρα, τηλεφωνήστε στους φίλους σας, διαβάστε ένα βιβλίο, κάντε ότι χρειάζεται για να πάρετε το μυαλό σας από οτιδήποτε απαγορευτικό για την επίτευξη του στόχου σας.

4. Αντικαταστήστε Τον Πειρασμό

Αντικαταστήστε τα απογευματινά κουλουράκια, που συνοδεύουν τον καφέ σας, με φρέσκα φρούτα και πολύ νερό. Αντί της χωριάτικης ντοματοσαλάτας, προτιμήστε ψιλοκομμένο δροσερό μαρούλι. Κάντε τις αλλαγές που σας ταιριάζουν, ώστε να αποφύγετε τον πειρασμό και πολύ σύντομα αυτό θα σας έχει γίνει τρόπος ζωής.

5. Ανασχεδιάστε Τον Πειρασμό

Ένας κορυφαίος καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια έχει μελετήσει εδώ και πολύ καιρό πώς, γιατί και πότε μπορούμε να πούμε απλώς “ΟΧΙ” σε μια άμεση ανταμοιβή (όπως ένα κομμάτι κέικ) υπέρ μιας πιο μακροπρόθεσμης ανταμοιβής, όπως μια πιο αδύνατη μέση. Πιστεύει στην αναμόρφωση του πειρασμού ως έναν τρόπο να αντισταθείτε στον πειρασμό.

Λοιπόν, αν θέλετε να φάτε ένα κομμάτι πίτσα ή ένα κουτάκι τηγανητό κοτόπουλο και γνωρίζετε πραγματικά ότι δεν πρέπει, δοκιμάστε ένα απλό τέχνασμα στο μυαλό σας και φανταστείτε μερικούς πόντους μεγαλύτερη τη μέση και την περιφέρεια σας.. Εάν αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε, να είστε σίγουροι πως η επίτευξη του στόχου σας είναι πολύ κοντά.

Χρειάζονται μερικές αλλαγές και μικρές προσπάθειες κάθε μέρα, για να αλλάξει η ζωή σου προς το καλύτερο, για πάντα!

Κατηγορίες: Αδυνάτισμα

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar