Χάνοντας βάρος

Έχεις αναμφίβολα ακούσει ότι είναι προτιμότερο να τρως πολλά μικρά γεύματα την ημέρα (περίπου 5-6) από το να κάνεις νηστεία και μετά να “σκας” στο φαγητό κατά το δείπνο.

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί;

Είναι γεγονός ότι το σώμα σου μπορεί να επεξεργαστεί μόνο 350 θερμίδες περίπου κάθε 90 λεπτά. Φάε περισσότερο από αυτό, και το πιο πιθανό είναι ότι υπερφορτώνεις το πεπτικό σου σύστημα.

Εάν το σώμα σου δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα “καύσιμα” που του παρέχεις οποιαδήποτε στιγμή, θα χρησιμοποιήσει όσα μπορεί (και μόνο όσα μπορεί), και θα αποθηκεύσει τα υπόλοιπα ως λίπος. Θεωρεί, μέσα από εκατομμύρια χρόνια εμπειρίας, ότι θα υπάρξουν καιροί που θα χρειαστεί τα αποθέματα λίπους ως καύσιμο.

Στην εποχή μας, ευτυχώς, σπάνια ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιους καιρούς.

Για το λόγο αυτό, προκειμένου να διατηρήσουμε υπό έλεγχο το βάρος μας, θα πρέπει από ΕΠΙΛΟΓΗ να περιορίσουμε τόσο τις ποσότητες, όσο και τα ΕΙΔΗ φαγητού.

Πώς λοιπόν χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες για να αδυνατίσουμε;

Απλά. Φάε ελαφρά, αλλά φάε συχνά. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα σε αυτή τη στρατηγική.

Πρώτον, προσφέρεις στο σώμα σου μόνο ό,τι χρειάζεται, όταν το χρειάζεται. Δεύτερον, μπορείς να διατηρείς ένα σταθερό επίπεδο σακχάρου, άρα δε νιώθεις κούραση όλη μέρα. Κάνοντας συγκεκριμένες σοφές και υγιεινές επιλογές, θα δεις ότι το όριο των 350 θερμίδων ΜΠΟΡΕΙ να είναι αρκετά χορταστικό.

Κάνοντας όμως λάθος επιλογές, δεν θα ικανοποιηθείς.

Σιγουρέψου λοιπόν ότι διαλέγεις υγιεινά φρούτα και λαχανικά, και περιόρισε την κατανάλωση ψωμιού και δημητριακών (αυτές οι θερμίδες συσσωρεύονται γρήγορα).

Επίσης, όταν περιλαμβάνεις κρέας στη διατροφή σου, διάλεξε ΜΟΝΟ υγιεινά ψάρια με λίγα λιπαρά και πουλερικά.

Αυτή η μία και απλή συμβουλή που αν τηρηθεί ΕΥΛΑΒΙΚΑ, θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου στο αδυνάτισμα.

Κατηγορίες: Αδυνάτισμα

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar