Λεύκανση Δοντιών Στο Σπίτι ή Επαγγελματική – Τι Πρέπει Να Ξέρετε

Ο όρος «αποχρωματισμός των δοντιών» είναι το πιο συχνά αναφερόμενο πρόβλημα όταν επισκέπτονται οι οδοντίατροι. Λόγω της υπερβολικής πρόσληψης αντιβιοτικών, φθορίου κ.λ.π., τα δόντια από την επιφάνεια επικαλύπτονται με σκούρες κιτρινωπό λεκέδες.

Λεύκανση Δοντιών Στο Σπίτι

Ως εκ τούτου η μέθοδος λεύκανσης δοντιών χρησιμοποιείται ευρέως για την αφαίρεση των λεκέδων. Επιπλέον, είναι κατάλληλη για άτομα με ήπια αποχρωματισμένα δόντια. Δεν είναι σκόπιμο οι άνδρες και οι γυναίκες να υποβάλλονται σε σημαντικές θεραπείες, όπως κανάλι ρίζας, γέμιση κλπ.

Οι διάφορες διαδικασίες για τη λεύκανση των δοντιών είναι:

  • Σύστημα φωτισμού BriteSmile: Ένα πατενταρισμένο σύστημα για ένα λαμπερό χαμόγελο.
  • Συλλογές λεύκανσης: Καθαρίζουν τους λεκέδες που σχηματίζονται, με τη βοήθεια ενός δίσκου στο στόμα που εισάγεται στο στόμα. Ο δίσκος αυτός εφαρμόζεται με το υπεροξείδιο του καρβαμιδίου διαθέσιμο σε διάφορες συγκεντρώσεις που κυμαίνονται από 16% έως 22%.
  • Λωρίδες λεύκανσης: Αυτές οι λωρίδες τοποθετούνται στα δόντια, διατηρούνται για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια αφαιρούνται. Οι λευκές λωρίδες Crest είναι οι πιο συνιστώμενες.
  • Λεύκανση με λέιζερ: Η ακτινοβολία από το λέιζερ ή το φως κατευθύνεται προς τα δόντια. Ένα διάλυμα λεύκανσης εφαρμόζεται εκ των προτέρων και το περιεχόμενο οξυγόνου από το διάλυμα διεισδύει στο σμάλτο των δοντιών και απομακρύνει τις αποθέσεις που σχηματίζονται στο φλοιό.
  • Οδοντόπαστα: Η οδοντόκρεμα διαθέτει χημικές ουσίες ή παράγοντες λείανσης που καταπολεμούν το σχηματισμό λεκέδων.

Η διαδικασία κατά την οποία το χρώμα των δοντιών ελαφρύνεται ονομάζεται λεύκανση δοντιών. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για την αποχρωματισμό των δοντιών. Οι κύριες αιτίες είναι οι λεκέδες του τσαγιού, του καπνού, του καφέ, των αντιβιοτικών κλπ. Αυτά μπορούν να αφαιρεθούν με λεύκανση των δοντιών. Οι άνθρωποι που έχουν ευαίσθητα δόντια δεν πρέπει να χρησιμοποιούν λεύκανση δοντιών. Τα άτομα με ευαίσθητα δόντια θα έχουν περισσότερα προβλήματα αν χρησιμοποιούν διαλύματα λεύκανσης δοντιών.

Επαγγελματικές Λύσεις Λεύκανσης

Επαγγελματική λεύκανση δοντιώνΗ επαγγελματική λεύκανση των δοντιών γίνεται όλο και πιο δημοφιλής επιλογή για οποιονδήποτε με λεκιασμένα δόντια. Ναι, μπορείτε να αγοράσετε πάνω από τα αντίθετα διορθωτικά μέτρα, αλλά αν θέλετε να εγγυηθείτε τα λευκά δόντια τώρα, τότε η επαγγελματική λεύκανση των δοντιών είναι η καλύτερη επιλογή.

Δεν παράγει διαφορετικά αποτελέσματα από τα προϊόντα «στο σπίτι» που μπορείτε να αγοράσετε, αλλά υπάρχουν ξεχωριστά πλεονεκτήματα. Πρώτον, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι είστε στα χέρια ενός επαγγελματία που ξέρει τι κάνουν και, δεύτερον, τα λευκαντικά αποτελέσματα είναι άμεσα.

Είναι θέμα προσωπικής επιλογής πόσες επισκέψεις θα πάρει για να πάρει τα δόντια σας επαγγελματικά λεύκανση. Τα δόντια σας θα εμφανίσουν αλλαγή χρώματος μετά από μια επίσκεψη μιας ώρας, αλλά ίσως θέλετε περισσότερα από αυτά. Εάν επιθυμείτε να επιτύχετε τη βέλτιστη λευκότητα, μπορεί να χρειαστεί να παρακολουθήσετε μεταξύ δύο και έξι φορές.

Τα δόντια μπορούν να λεκιάσουν για διάφορους λόγους.

Τα τρόφιμα και τα ποτά με έντονα χρώματα προκαλούν λεκέδες, συνήθως τσάι και καφέ. Το κάπνισμα δίνει στα δόντια μια κιτρινωπή εμφάνιση. Η ασθένεια και η ιατρική μπορούν επίσης να προκαλέσουν λεύκανση των δοντιών και τα δόντια μας γίνονται πιο σκούρα καθώς μεγαλώνουμε. Αυτοί είναι όλοι οι λόγοι που μας στέλνουν για να πάρουμε μια μεγάλη απόφαση που θα παίξει ρόλο στην ομορφιά μας!

Το πρώτο πράγμα που θα καθορίσει ο οδοντίατρος είναι εάν είναι προς το συμφέρον σας να έχετε επαγγελματική λεύκανση των δοντιών. Μπορεί να υπάρχουν περιστάσεις που δεν έχετε εξετάσει – για παράδειγμα, εάν έχετε γεμιστά δόντια, τα δόντια σας μπορεί να φαίνονται αφύσικα αν τα έχετε λευκαστεί επαγγελματικά. Μπορεί να ανακαλύψετε ότι έχοντας ένα επαγγελματικό οδοντικό καθαρισμό είναι το μόνο που χρειάζεστε. Η αφαίρεση της πέτρας και των λεκέδων από τα δόντια σας μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση και το χρώμα τους, καθιστώντας την λεύκανση επαγγελματικών δοντιών περιττή.

Αφού διαπιστώσετε ότι τα δόντια σας είναι καθαρά και ότι η επαγγελματική λεύκανση είναι η σωστή θεραπεία για εσάς, ο οδοντίατρος θα σας δείξει τις διαφορετικές αποχρώσεις της λευκότητας που μπορούν να επιτευχθούν με την επαγγελματική λεύκανση των δοντιών. Ο οδοντίατρος θα σας συμβουλεύσει χρησιμοποιώντας μια γλωττίδα από πορσελάνη (σε σχήμα δοντιών) για να διαπιστώσετε ποια απόχρωση του λευκού είναι κατάλληλη για εσάς.

Ο οδοντίατρος θα γυαλίζει συνήθως τα δόντια σας πριν ξεκινήσει την διαδικασία για να εξασφαλίσει ότι όλες οι επιφανειακές λεκέδες έχουν φύγει. Ο οδοντίατρος τότε θα απομονώσει τα δόντια που πρόκειται να λευκαριστούν με ένα λεπτό φύλλο λατέξ ή ένα ειδικό τζελ που παρέχει σφράγιση γύρω από τα δόντια. Στη συνέχεια, το λεύκανση / λεύκανση των δοντιών εφαρμόζεται και παραμένει για το χρονικό διάστημα που είναι απαραίτητο για την επίτευξη των αποτελεσμάτων που συμφωνήσαμε προηγουμένως. Ανάλογα με την τεχνική που έχει επιλέξει ο οδοντίατρος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί λέιζερ, θερμότητα ή φωτεινή πηγή για να ενεργοποιηθεί ο λευκαντικός παράγοντας.

Η λεύκανση δοντιών μπορεί να διαρκέσει για λίγα χρόνια ή έως και έξι μήνες

Πολύ συχνά ο τρόπος ζωής σας καθορίζει πόσο καιρό θα διαρκέσει η θεραπεία σας. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επαγγελματική λεύκανση των δοντιών μπορεί να επιστρέψει την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου. Γιατί να μην επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας για να διαπιστώσετε εάν η επαγγελματική δοντιών θα μπορούσε να είναι σωστή για σας;

Σχεδόν όλοι θέλουν να λαμπρύνουν το χαμόγελό τους μπορούν να ωφεληθούν από τη λεύκανση των δοντιών. Οι ασθενείς με δόντια που έχουν αποχρωματιστεί λόγω ηλικίας, καπνίσματος ή άλλων εξωτερικών παραγόντων χρώσης είναι εξαιρετικοί υποψήφιοι για λεύκανση των δοντιών. Οι έρευνες δείχνουν ότι η λεύκανση των δοντιών είναι απόλυτα αποτελεσματική σε περισσότερο από το 78% των ανθρώπων. Καθώς η λεύκανση των δοντιών συνεχίζει να αυξάνεται σε δημοτικότητα, η έρευνα συνεχίζεται σε όλους τους τύπους συστημάτων λεύκανσης.

Η λεύκανση των δοντιών δεν είναι μόνιμη και λειτουργεί δι ‘απομακρύνσεως των οργανικών υλικών στο σμάλτο δια διαλύσεώς τους με παράγωγο υπεροξειδίου. Επίσης, η λεύκανση των δοντιών είναι αποτελεσματική μόνο αν υπάρχει πολύ σμάλτο.

Περισσότερες Επιλογές

Η πιο αποτελεσματική και ασφαλέστερη μέθοδος είναι η διαδικασία που ελέγχεται από τον οδοντίατρο. Πρώτον, ο οδοντίατρος θα καθορίσει εάν είστε υποψήφιος για λεύκανση δοντιών και ποιος τύπος συστήματος λεύκανσης θα παρέχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Ο οδοντίατρος πρέπει επίσης να προχωρήσει σε αυτό που μπορείτε προσωπικά να περιμένετε για την προσωπική σας κατάσταση. Πριν από τη λεύκανση των δοντιών, οι περισσότεροι οδοντίατροι καθαρίζουν τα δόντια, γεμίζουν οποιεσδήποτε κοιλότητες και βεβαιώνουν ότι τα ούλα του ασθενούς είναι υγιή.

Οι οδοντίατροι συνήθως συμβουλεύουν να δοκιμάσουν πρώτα την λεύκανση των δοντιών, για να αποφευχθεί η ανάγκη για πιο περίπλοκη καλλυντική εργασία. Οι επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν στην επαγγελματική λεύκανση των δοντιών είναι σπάνιες και είναι συνήθως δευτερεύουσες. Συνολικά, η λεύκανση των δοντιών υπό επαγγελματική επίβλεψη αποτελεί αποτελεσματική μέθοδο λεύκανσης των δοντιών.

Συμπληρώματα λεύκανσης δοντιών στο σπίτι

Μια εναλλακτική μέθοδος για την σπιτική λεύκανση είναι η χρήση ενός συστήματος λεύκανσης δοντιών ή ενός κιτ. Τα περισσότερα συστήματα λεύκανσης δοντιών αποτελούνται από ένα πήκτωμα λεύκανσης που τοποθετείται σε επιστόμια που ταιριάζουν στα δόντια σας για διάφορα χρονικά διαστήματα. Κατά μέσο όρο, τα κιτ λεύκανσης δοντιών ποιότητας κοστίζουν περίπου $ 500 έως $ 800. Προϋπολογιστικά συστήματα λεύκανσης δοντιών ξεκινούν από περίπου 29,95 δολάρια, αν και είναι γενικά λιγότερο αποτελεσματικά.

Η αμερικανική οδοντιατρική ένωση έχει χορηγήσει τη σφραγίδα έγκρισής της σε ορισμένα προϊόντα λεύκανσης δοντιών, οπότε βεβαιωθείτε και αναζητήστε το σήμα ADA της έγκρισης αν πρόκειται να αγοράσετε ένα κιτ λεύκανσης. Είναι σημαντικό οι οδηγίες του κατασκευαστή να ακολουθούνται με ακρίβεια όταν χρησιμοποιείτε ένα κιτ λεύκανσης δοντιών στο σπίτι. Επίσης, μην χρησιμοποιείτε προϊόν λεύκανσης δοντιών για περισσότερο από 14 ημέρες χωρίς να συμβουλευτείτε έναν οδοντίατρο.

Μειονεκτήματα και Περιορισμοί

Αν και η λεύκανση δοντιών είναι πολύ αποτελεσματική, μπορεί να υπάρξουν βραχυπρόθεσμα μειονεκτήματα, όπως τα ούλα ή τα πονόλαια από το χλωρίνη. Τα στέμματα, οι γέφυρες, η συγκόλληση και οι γεμίσεις επιστρέφουν μόνο στον αρχικό τους χρωματισμό. Δεν αναβοσβήνουν περαιτέρω με την επαγγελματική λεύκανση των δοντιών. Διαφορετικοί λεκέδες απαιτούν διαφορετικές λύσεις, επομένως είναι σημαντικό να έχετε μια διαβούλευση με έναν επαγγελματία υγείας προτού δοκιμάσετε ένα προϊόν λεύκανσης δοντιών.

Ενώ η λεύκανση δοντιών δημιουργεί φωτεινότερα χαμόγελα, οι προσδοκίες ορισμένων ανθρώπων είναι πολύ υψηλές και απογοητεύονται από τα αποτελέσματα.

Η έρευνα συνεχίζεται σε όλους τους τύπους συστημάτων λεύκανσης. Λόγω της αποτελεσματικότητάς του, η λεύκανση των δοντιών είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται σε δημοτικότητα. Ο τακτικός επαγγελματικός καθαρισμός των δοντιών από τον οδοντίατρό σας θα βοηθήσει στην υποστήριξη της διαρκούς επιτυχίας της λεύκανσης των δοντιών.

Εξετάστε την λεύκανση εάν τα δόντια σκουραίνονται από την ηλικία, τον καφέ, το τσάι ή το κάπνισμα.

Ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε το www.wellness-beauty-guide.eu!

Αφήστε μια απάντηση